top of page
  • Writer's pictureSclerosu felagið

Online fyrilestur, ið kallast 'Livet som pårørende'

Updated: Jan 24

Vit hava fingið eina innbjóðing til ein fyrilestur, ið kallast 'Livet som pårørende', um fyrilesturin sigur Scleroseforeningen soleiðis:


Det er helt normalt, at en lang række af spørgsmål trænger sig på, som pårørende til et menneske med sclerose. Hvad sker der nu? Hvordan kommer fremtiden til at se ud? Hvad sker der med vores relation? Hvordan kan jeg bedst hjælpe?

På årets første online foredrag sætter vi fokus på livet som pårørende.


Det er onsdag den 14. februar kl. 19.00 - 20.00. (Klokkan 18:00 til 19:00 Føroyska tíð)


Vi får besøg af Marie Lynning, der er specialkonsulent i Scleroseforeningens afdeling for Forskning og udvikling. Marie vil fortælle om Scleroseforeningens undersøgelse af livet som pårørende.


Undersøgelsen viser blandt andet, at pårørende til mennesker med sclerose kan være påvirket af sygdommen på mange forskellige måder. For mange pårørende kan sygdommen være en belastning i form af øget ansvar, bekymringer og skyldfølelse. Nogle oplever dog også positive aspekter – for eksempel at der knyttes et stærkere bånd mellem den syge og den pårørende.


Med i studiet er også Diana Lund, der er pårørende, og som har skrevet bogen: ”Jeg er også vigtig”. Bogen sætter fokus på at være pårørende til en person med kronisk sygdom. Dianas mand har sclerose, og hendes motivation til at skrive bogen var, at hun selv savnede et sted at få råd og vejledning.


Du har som altid mulighed for at stille spørgsmål til deltagerne.


Leinkja til at melda seg til er her: https://sclerose.nemtilmeld.dk/412/

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page